8 Eylül 2009 Salı

KREMALI PATATES

 


BU TARİFİ ARKADAŞIM NURDANIN MUTFAĞINDAN ALDIM. MUTLAKA DENEYİN DERİM ÇOK GÜZEL BİR TAT. ET YEMEKLERİNİN YANINDA HARİKA OLUYOR.ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.NURDANIN MUTFAĞININ TARİFİNDE HİNDİSTAN CEVİZİDE VAR BEN ONU KOYMADIM İSTEYEN ORJİNAL TARİFİ İÇİN NURDANIN MUTFAĞINDAN ALABİLİR.

MALZEMELER;

  • 3-4 TANE PATATES
  • TUZ,KARABİBER
  • 1 KUTU SIVI KREMA
  • KAŞAR PEYNİRİ

YAPILIŞI;

  • PATATESLER SOYULUP,YIKANIP YUVARLAK YUVARLAK DOĞRANIR.
  • FIRINA DAYANIKLI BİR KABA KOYULUR.
  • TUZ,KARABİBER VE KREMA EKLENEREK 200 DERECE FIRINDA PATATESLER YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİLİR.
  • PATATESLER YUMUŞAYINCA ÜSTÜ KAPANACAK KADAR KAŞAR KOYULUP TEKRAR FIRINA VERİLİR.
  • KAŞARLAR ERİYİNCE SICAK SICAK SERVİS YAPILIR.

AFİYET OLSUN...

MISIRLI KIVIRCIK SALATASI

 


BAYILIYORUM SALATA YEMEYE. TAM BİR OT OBURUM BEN.KIVIRCIK SALATASI BUNLARDAN BİRİ.YAPILIŞI DA GAYET BASİT ;

MALZEMELER;

  • 1 DEMET KIVIRCIK
  • 5 DAL TAZE SOĞAN
  • BİR KUTU KONSERVE MISIR
  • TUZ,YAĞ,LİMON

YAPILIŞI;

  • KIVIRCIK SOĞAN İNCE İNCE DOĞRANIR.
  • İSTENİLEN KADAR TUZ,YAĞ,LİMON KOYULUR.
  • MISIRIDA İLAVE EDİP KARIŞIRILIR.

AFİYET OLSUN...