21 Şubat 2010 Pazar

ŞEHRİYE ÇORBASI


 MALZEMELER;

*Yarım su bardağı şehriye(Ben yıldız kullandım)
*1 büyük baş soğan
*2 ortaboy domates
*2 sivri biber
*1 adet tavuk bulyon
*1yemek kaşığı salça
*yarım demet maydonoz
*5 su bardağı su
*tuz
*3 yemek kaşığı yağ
YAPILIŞI;
*Doğranmış soğanlar yağda kavrulur.
*Doğranmış biber ve domateslerde eklenip kavrulur.
*Salça,bulyon,tuz ve su eklenip iyice kaynatılır.
*Kaynayan suya şehriyeler eklenip pişirilir.
*Şehriyeler iyice yumuşayınca kısık ateşte 5dk daha pişirilip maydonozlar eklenir.
*Kaymak bağlamasın diye ara ara karıştırılarak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.