Uzunca bir aradan sonra geldim arkadaşlar.Bir ara hastalandım araya bayram girdi bir kaç ziyarete gittim derken fırsatım olmadı buralara gelmeye.Ama aklımda hep arkadaşımız http://elzemhobby.blogspot.com/ 'un 48.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE 16 KASIM 2009 - 7 ARALIK 2009 TARİHLERİ ARASINDA olan etkinliği için Islak Keki yaptım etkinliğin bitimine 4 gün kala yapıp gönderiyorum.
Bu çok eski bir tarif benim için, bekarken tek yaptığım yemek bu ve sevdiğim tek kek desem yeridir.Bu tarifi arkadaşımın etkinliğine gönderiyorum.
Malzemeler Keki için;4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 küçük paket margarin
1 paket kabartmatozu
4 çorba kaşığı kakao
Sosu için;2 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
çeyrek paket margarin
2 kaşık kakao
Yapılışı;
*Margarini küçük bir kapta eritelim.
*Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
*Un ve kabartmatozunu ayrı bir kapta karıştıralım.
*Şekerli yumurta karışıma;sütü ve yağıda ekleyip iyice çırpalım.
*İyice sıvılaşınca kakao ve unuda ekleyip ara vermeden çırpalım.
*Yağlanmış borcama döküp 170 derece fırında 45-50dk pişirelim.
*Piştiğini kürdan yardımıyla kontrol edelim.Yapışan birşey yoksa pişmiştir.
*Ayrı bir kapta sosu için yumurta ve şekeri çırpalım.
*Eritilmiş yağı,sütü ve kakaoyuda ekleyelip iyice çırpalım.
*Kekin üzerine kürdan batıralım sık aralarla.
*Hazırladığım sosu kekin üstüne döküp pasta süsü,hindistancevizi yada
fındıkla süsleyip servis yapalım.
AFİYET OLSUN...