1 Haziran 2010 Salı

VİŞNE KOMPOSTOSU

 


Benim buzluktaki dolaplar durduğu gibi kayınvalidemde evdekini getirince bir sürü vişnem oldu. Bende komposto yapıyım dedim epey vardı çünkü soğuk soğuk sıcakta iyi gidiyor.Ben yapılırken suyunu vericeğim tariften yaklaşık 2 su bardağı eksik koydum çünkü buzluktan çıkıp çözülürken kan gibi suyu vardı onu kullandım.Vişnemde 2-2,5 kilo falandı.Neyse uzatmadan tarife geçeyim.

MALZEMELER;
*2-2,5 kilo vişne
*15 su bardağı su
*5 su bardağı şeker(isteğe göre azaltılıp artırılabilir)
*Yarım limonsuyu
YAPILIŞI
*Tüm malzemeyi bir tencereye koyup iyice pişirin.
*Soğuduktan sonra servis yapın.
(Ben vişnelerin çekirdeklerini çıkarmadım dağılmasın diye.)
AFİYET OLSUN

ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI


 Evlendikten sonra öğrendim bu çorbayı.Aslında kayınvalidemler erişte yemeği diyor çünkü onlar erişteyi bol koyuyor.Bense mercimeyiçok eriştesi az daha çok seviyorum böyle daha çok çorbaya benziyor çünkü :)Yapılışına gelince;

MALZEMELER;
*2baş küçük soğan
*1su bardağı yeşil mercimek
*1çay bardağı erişte
*1tavuk bulyon
*Tuz
*Bir yemek kaşığı (çok doldurmadan) salça
*1 yemek kaşığı sirke
*12 su bardağı su
*Yağ
YAPILIŞI;
*Bir tencerede yağ ve soğanı kavuruyoruz.
*Tuz,bulyon,salça,mercimek ve 3 su bardağı suyu koyup pişiriyoruz.
*Mercimekler tam pişmemiş olucak ve suyu çekmiş olacaktır.
*Birdaha 4 su bardağı su daha ekliyoruz.
*Mercimek iyice pişip parçalanmış olucak ve çorbanın suyuda azalmış olacaktır.
*5 su bardağı suyuda ilave edip iyice kaynayınca erişteleri ve sirkeyi ekliyoruz.
*Eriştelerde yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
*Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN