Tam adının ne olduğunu bilmesem de nette araştırdığım kadarı ile topan patlıcan,yuvarlak patlıcan,musakka patlıcan denilen kısa tombiş patlıcanlardan almış kocişim geçenlerde.Bu sefer değişik bir şeyler yapayım dedim ve Urfa yöresine ait olan yumurtalı patlıcan kızartmasını yaptım.Ailecek severek yedik.Paşalar sarımsaklı yoğurtlarını acu acu diyerek yeseler de köfteye benzettikleri patlıcanları sevdiler :)
MALZEMELER;
*3 Adet tombiş patlıcan
*3 yumurta
*2-3 çay bardağı un
*tuz
*Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI;
*Patlıcanlar güzelce yıkanır,soyulur ve ince ince yassı şekilde doğranır.
*Un ile tuz iyice karıştırılır.
*Kestiğimiz patlıcanları ilk önce una daha sonra da çırptığımız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartılır.
*Bol sarımsaklı yoğurt ile sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN...