7 Temmuz 2014 Pazartesi

MUZ VE ÇİLEKTEN YILAN

 


Evet çocuklara sunumlardan devam edelim. Yine pinterestte görüp uyguladığım bir sunum.Ay anne yılan yapmış diye bağırış çığırış yediler,tabi yılanımızın muz ve çilekten oluşu çığlıkları daha da arttırdı :)


Çok hoşuma gidiyor meyveler ile oynamak, biraz oyalıyor ama paşaların mutluluklarına da değiyor doğrusu. Çocuklar doğduktan sonra bloğum genelde onlarla ilgili yazılarla doldu,annelik işte... Ama dikiş makinamın başına oturup dikmeyi ve boyama yapmayı da çok özledim... Boyaları karıştırdıkları ve makinamın başına oturunca da sırtıma çıktıkları için malesef yapamıyorum. Onun için bu ara en güzel uğraşım mutfak ve keçelerim :) Tabi birde oğluşlarım ile yaptığımız faaliyetler var ...


KABAK ÇORBASI


Yine fi tarihinden kalma bir yazı aslında, yemeyeli epey oldu kocişten kabak isteyip yapmalı,iftarda da çok iyi gider.Hem hafif, hem lezzetli. Çocuklar içinde çok rahat yedirebilecek bir tarif.

MALZEMELER;

*3 orta boy kabak
*2 tane soğan
*Yarım su bardağı kalın bulgur veya pirinç (bulgur daha sağlıklı)
*Dereotu (arzu ettiğiniz miktarda)
*5-6 su bardağı sıcak su
*Tuz,karabiber,pul biber

YAPILIŞI;

*Soğanlarımızı suda öldürüyoruz.
*İçerisine bulguru ve 2 su bardağı suyu da ekleyip bulgur yumuşayana kadar pişiriyoruz.
*Küp küp doğranmış kabakları,baharatları ve suyu ekleyip kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
*Pişen çorbamızın altını kapatıp, blendıra vuruyoruz.
*Minik minik doğradığımız dere otlarını ekliyoruz.(Diri sevmeyenler 2-3 dk kaynatabilir)
*İster zeytinyağı gezdirerek,isterseniz de tereyağlı biber yakarak servis yapın.

AFİYET OLSUN