Yine oğullarım için yaptığım bir tarif. Malesef oğullarımın severek yediğini söyleyemiyeceğim ama annem bayıldı :) Oğullarım muhallebileri ve türevlerini zar zor yiyor.Gerçi neleri sevip sevmediklerini pek çözemiyorum ruh hallerine göre değişiyor ya neyse. Islak keki bugün fena götürdüler ama :) Bu aralar kendi yeme isteğimiz doruklarda. Tabakları önüne koymadan yemiyorlar.Ayrıca plastik tabaklarındaki yemeklerini döküyorlar cam istiyor bey efendiler. Ayrıca kendi kaşıklarını da kullanmıyorlar.Metal kaşık olacakmış efendim.Ellerini de sokmuyorlar uzun süre kaşıkla yiyorlar.Düşürdüklerini de elleri ile kaşığa koyup sonra yiyor kuzucuklarım. Eee büyüdüler ya ondan :) Tabi iş böyle olunca mutfağın halini ne siz sorun ne ben söyleyeyim.Elimde süpürge geziyorum.Halının hali? Yazın mutfak halısını sık sık yıkadık da kışın nasıl kurutacağız derken kumaş diktim üstüne.Bir hafta da renk değiştirdi.En azından at makinaya yıka.
Şimdi gelelim tarifimize;
MALZEMELER;
*2 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı bal
*1 dilim bal kabağı
YAPILIŞI 1:
*Bir tencereye tüm malzeme konularak kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
*Blanderdan geçirilerek ılık servis yapılır.
YAPILIŞI 2:
*Düdüklü tencerenin buhar kısmında kabaklar 10dk haşlanır.
*Kabaklar blanderdan geçirilir,bal ve sıcak süt ilave edilerek karıştırılır.
NOT:Bu yöntemle daha az süt kullanılıyor.
AFİYET OLSUN BEBELERE...