10 Nisan 2014 Perşembe

NOHUT KIZARTMASI

 


Paşalarım için sağlıklı bir atıştırmalık.Bu ikinci yapışım ve maşallah ikisinde de severek yediler. Özellikle nohut sevmeyen çocuklar için harika bir tarif.  Yazın bol bol yapıp parka götürmeyi planlıyorum çünkü parkta her çocuğun elinde cips,bisküvi falan var bizimkilerin ağzı boş durmasın değil mi? Eee cips yedirmeyeceğime göre; süslü paketler hazırlayıp içerisine de nohut kızartmalarını koysam da yeseler nasıl olur? Süper olur tabi ki diyor ve tarife geçiyorum.

MALZEMELER;

*1 SU BARDAĞI NOHUT(AKŞAMDAN ISLATILMIŞ)
*ZEYTİNYAĞI
*YARIM ÇAY BARDAĞI GALETA UNU
*KARABİBER
*TUZ (ÇOCUKLARA YAPTIĞIM İÇİN BEN KULLANMADIM)
*KİMYON
*KÖRİ
*PUL BİBER (ÇOK AZ KULLANDIM)
*KEKİK

YAPILIŞI;

*AKŞAMDAN ISLATILMIŞ NOHUTLAR DÜDÜKLÜDE 12-14 DAKİKA HAŞLANIR VE SUYU SÜZÜLÜR.
*YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DÖKÜLEN NOHUTLARIN ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI,GALETA UNU VE TÜM BAHARATLAR
ARZU ETTİĞİNİZ MİKTARLARDA İLAVE EDİLEREK BİR GÜZEL HARMANLANIR.
*200 DERECELİK FIRINDA,EN ÜST RAFA KOYULARAK, 40 DAKİKA 2-3 SEFER KARIŞTIRILARAK KIZARTILIR.

AFİYET OLSUN...