10 Eylül 2014 Çarşamba

SÜNGERLE SU AKTARMA OYUNU

 


Sıcaklar bitmeden yapılması gerek faaliyetlerden. İster evin içinde küçük kaplardan kaplara,isterseniz benim gibi balkonda küvetten kovaya. Süngerlerimiz de bebekken yıkamak için alıp hiç kullanmadıklarımızdan. Hiç bir şeyi atmamalı işte.Ne zaman lazım olacağı belli olmuyor.Ben zaten sünger baskıda kullanırım diye saklıyordum ama ondan önce daha anlamlı bir işe yaradı süngerler.Hem ince kas gelişimi ve el göz koordinasyonuna yardımcı oldu ,hem stres attık hem de çok ama çok eğlendik.Birde yarış yaparak eğlencemize eğlence kattık.Benim paşalarım 35 aylıktı yaptığımızda.11-12 aylıktan itibaren yapılabilecek bir faaliyet.Çocuğunuz büyüdükçe yeni atraksiyonlar katabilirsiniz.İyi eğlenceler...

 





FELLAH KÖFTESİ

 


Fellah Köftesini çok severim ve aklıma geldikçe yaparım. Sarımsaklı sarımsaklı, harikadır.Eşimin tarafında da bulgur bolca tüketilir. Ayrıca çok faydalı olduğundan bulgurlu tarifleri sıklıkla yapmaya çalışıyorum. Sevgili Cafe Portakal'da Nermin Hanım'ın köftesini çok övünce bu kez onun tarifi ile denedim.İyi ki de denemişim lakin nefisti...Sevgili Nermin Hanım ve Bahar Hanım'a çok çok teşekkürler.

MALZEMELER;

*2 orta boy soğan
*3 su bardağı kısırlık bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı salça
*2,5 su bardağı sıcak su
*Tuz,karabiber,pul biber

SOSU İÇİN;

*5-6 diş sarımsak
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası + yarım kaşıkta biber salçası
*1 su bardağı sıcak su
*1 adet limon suyu
*1 türk kahvesi fincanı nar ekşisi
*Tuz,Pulbiber,karabiber

ÜZERİNE ;

*Kıyılmış maydanoz

HAŞLAMAK İÇİN;

*Kaynamış su

YAPILIŞI;

*Ayıklanmış ve yıkanmış bulgurun üzerine, sıcak suyumuzu ekleyip çekene kadar bekliyoruz.
*İnce kıyılmış soğanı,unu,irmiği,yağı,baharatları,yumurtayı ve salçayı da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
*Hamurumuzdan kopardığımız parçalardan minik minik toplar hazırlıyor ve istersek ortasına hafifçe bastırıyoruz.
*Un serili tepsiye atarak una bulanmasını sağlayın
*Geniş bir tencerede kaynattığımız suda köftelerimizi haşlıyoruz ve süzüyoruz.
*Bir tavada yağ ve salçayı biraz kavurup diğer malzemeleri de ekleyerek sosumuzu hazırlıyoruz.
*Haşlanmış köfteleri de sosun içine koyarak ateşin üzerinde 1-2 dk birlikte pişirip altını kapatıyoruz.
*Üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.