Tam bir kuru biber manyağıyım diyebilirim.Ben genelde kuru biberleri mi sarımsaklı yoğurtlu şekli ile değerlendiriyorum.Hatta geçen kıştı sanırım çabuk bitmesin diye memleketten yenileri gelene kadar idare edeyim derken son iki yemeklik kuru biberim kötü olmuştu :( Bu sene daha çok geldi seviyorum diye :) Bende bol bol yiyorum. Madem çok var dolmasını da yapayım bari dedim az olsa dolma doldurmazdım.Dolmasını da seviyorum ama sarımsaklı yoğurtlu hımmm nefis oluyor nefis.Ay canım çekti anlatırken bile.( Ama çok ekmek yediriyor öyle de :S ) Bir daha ki postumda sarımsaklı yoğurtlu kuru biber olursa şaşmayın :)
MALZEMELER;
*Yaklaşık yarım kilo kurubiber
*Yaklaşık 100-150 gr kıyma (ben bölüp paketliyorum tam gr veremicem o yüzden)
*1 su bardağı pirinç
*2 büyük boy soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Bir yemek kaşığı ucuyla domates salçası
*Bir yemek kaşığı ucuyla biber salçası
*3 çay kaşığı dolu dolu nane
*Tuz,karabiber,pul biber
*1 adet domates
SUYU;
*Bir adet et bulyon
*Yarılarına gelecek kadar su
*Arzu ettiğiniz miktarda biber ve domates salçası (Ben salçalı sevdiğim için miktar vermiyorum.)
YAPILIŞI;
*Kuru biberler sıcak suda yumuşayana kadar bekletilip süzülür.
*Tüm iç malzemeler karıştırılarak harç hazırlanır.
*Yumuşayan biberlerin içleri doldurularak tencereye dizilir.
*Bulyon,salça ve su karıştırılarak biberlere eklenir.
*Orta harlı ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...