Çok çok gecikmiş bir yazı maalesef ... Tarhanamızı yapalı neredeyse 3 ay oluyor ,şimdi bu soğuk havalarda sık sık yapıp, sıcak sıcak içiyoruz. Geçen sene tarhanamız yetmedi.Çocuklara sıkça yaptım. Onun için bu sene 4 kilo un kullanarak yaptık.Yaptık derken annem yaptı ben fotoğraf çektim :D Çok emeğim geçti çok bildiğiniz gibi değil :P Biz normalde nohut katmıyorduk. Tariflerine son derece güvendiğim CAHİDE JİBEK nohut kullanarak yapınca,nohutta faydalı olunca bizde koyalım dedik.
1 su bardağı nohutu akşamdan ıslattık.(Bu kısmıda ben yaptım hakkımı yemeyeyim ),yaklaşık 2 kilo kadar kırmızı biber,yaklaşık 2 kilo kadar domates,6 tane orta boy soğan,2 kilo yoğurt(Süzdürerek kullandık).Nohut,kırmızı biber,soğan ve domatesi 2 su barağı su ilave ederek düdüklü tencerede 15-20 dakika pişirip suyunu süzdürüp blendera vurduk.İçerisine süzme yoğurt,az tuz,bol nane ve alabildiğince un koyup kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurduk.İstediğimiz kıvama gelince üzerine nemli bez kapatıp ekşimeye bıraktık.Kabardıkça yoğurduk ve bir hafta boyunca beklettik.
(Benim tarhanam da tam buydağ unu kullandık çok güzel oldu)