19 Kasım 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI MANTAR

 


MALZEMELER;
*1Kg Mantar
*20-25 adet arpacık soğan
*1/2kg çeri domatesi
*4 adet biber
*1/2 demet maydonoz
*1/2 demet dereotu
*2 adet küp şeker
*3 diş sarımsak
*1/2 su bardağı zeytinyağı
*2 çorba kaşığı sirke
*tuz
YAPILIŞI;
*Arpacık soğanları, 4 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
*Mantarları bütün olarakyıkayıp,hemen kurulayın ve soğanlara ilave edin.
*Suyunu çekene kadar pişirin.
*Küçük domatesleri ikiye kesin,biberleri iri halkalar halinde doğrayın ve mantarlarınıza ekleyin.
*2çay kaşığı şeker,3diş sarımsak,tuz ve sirkeyi de ilave edip 7-8 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
*Maydonoz,dereotunu serpip geri kalan yağıdea üstüne gezdirip soğuk olarak servis yapın.

Not;Ben biberi pek sevmediğim için soğanlarla birlikte öldürdüm ve küçük küçük doğradım.İlk defa yaptım ve eşimde bende çok beğendik.Mantar severlere şiddetle tavsiye ediyorum.
AFİYET OLSUN

DOMATES ÇORBASI


 

Dumanı üstüne sıcacık orjinal domates çorbam :) Orjinal dedim çünkü domates suyundan yaptım.Birde salçadan yapıyorum ve ikisini yemeyede bayılıyorum :)
MALZEMELER;
*4 su bardağı domates suyu
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet tavuk bulyon
*tuz
*1 yemek kaşığı ucuyla domates salçası
*kaşar peyniri rendesi(istenildiği kadar)

YAPILIŞI;
*Unu yağda kavuralım.
*Salçayı ekleyip bir iki çevirelim.
*Domates suyu ve su ekleyip;tavuk bulyonu tuzu ekleyip kaynatalım.
*Sık sık karıştıralımki kaymaklanmasın.
*Kaynayınca kaşar rendesini döküp kaşarın içinde erimesini sağlayalım.
*İsteğe göre üstüne kaşar koyup sıcacık servis yapalım.
AFİYET OLSUN.