İÇİ İÇİN MALZEMELER;
*Yarım kilo ıspanak
*2 adet büyük soğan
*1 çorba kaşığı tereyağ
*Tuz,karabiber,pul biber
KREP İÇİN MALZEMELER;
*3 Adet yumurta
*3 Su bardağı süt
*Bir buçuk su bardağı un
*1 çay kaşığı toz şeker
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER;
*Bir buçuk çorba kaşığı un
*Yarım çorba kaşığı tereyağ
*1 su bardağı süt
*Bir çay kaşığı toz şeker
*Tuz
ÜZERİ İÇİN; 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI;
*Ispanaklar ayıklanır ve yıkanır.
*Bir tencerede soğanlar yağda kavrulur.
*Ispanak ve baharatlar eklenerek pişirilir.
*Bir tarafta krep malzemeleri bir kapta karıştırılarak ince krepler hazırlanır.
*Bir tencerede beşamel sos için un tereyağında kavrulur.
*İçine soğuk süt,tuz ve şeker eklenerek kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir.
*Ispanaklı içler kreplere bölüşülür ve krepler bohça şeklinde kapatılır.
*Kreplerin üzerine beşamel sos gezdilir ve en üste kaşar serpilir.
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
*Sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN