Normalde Humusun cevizlisi oluyor mu bilmiyorum ama yaptım oldu :D
Malum ceviz, tüketmem gereken gıdaların arasında ve bana tüketmekten gına geldi.O yüzden artık bir şeylere katıp yemeye çalışıyorum.En çokta dondurma ile tüketiyorum.Birde humus ta denemek istedim ve cevizi, salatalarda seven biri olarak humusa da yakıştırdım.
MALZEMELER;
*1,5- 2 Su bardağı nohut
*Yarım su bardağı tahin
*Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ
*Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
*3-4 diş dövülmüş sarımsak
*2-3 adet limon(azar azar damak zevkinize göre dökün)
*İstediğiniz miktarda tuz
YAPILIŞI:
*Nohutları düdüklü tencere suda 45 dk boyunca haşlıyoruz.(Nohuttan nohuta fark oluyor kabukları kolayca soyulmuyorsa biraz daha haşlayabilirsiniz.)
*Haşlanan nohutların kabukları soyularak blendera vurulur.
*Genişçe bir kapta ezilmiş nohut,tahin,zeytinyağ,ceviz,sarımsak ,tuz ve limon eklenerek iyice karıştırılır.
*İster ceviz ister limon ile süsleyerek servis yapılır.
Not:İsteğe göre pul biber,kimyon gibi sevdiğiniz baharatları da kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN