4 Ekim 2009 Pazar

3 RENKLİ SALATA

 


BEN SALATACIYIMDIR.ÇORBA HARİÇ SICAK YEMEK OLMASIN ARAMAM DOĞRUSU.ÇEŞİT ÇEŞİT SALATA İLE ÖMRÜMÜ GEÇİREBİLİRİM.BUDA ÇOK SEVDİĞİM SALATALARDAN BİRİ.2 YILDIR SIK SIK YAPARIM.GÖRÜNTÜSÜDE TADIDA ŞAHANE BENCE.AŞKIMDA ÇOK SEVİYOR.İLK KUZENİMİN EŞİNDE YEMİŞ VE BAYILMIŞTIM.O GÜNDEN SONRA SALATALARIMIN ARASINDA YERİNİ ALDI.TARİFİNE GELİNCE ASLINDA 2 KAŞIK YAĞ 2KAŞIK LİMON TARİFLERİ BUNLARDA YANLIŞ BENCE.ÇÜNKÜ BEN TARİFE UYMUYORUM.ÇÜNKÜM BEN BOL LİMONLU VE AZ TUZLU YİYORUM SEVIYORUM.BİZE YAPARKEN BÖYLE YAPARIM.MESELA ANNEM YIYEMIOR OYLE YAPINCA EKŞİ VE TUZSUZ GELIYOR:) KISACA DEMEK ISTIYORUMKİ KENDINIZE YAPACAKSANIZ YAĞINA TUZUNA TADINA BAKA BAKA YAPIN DERİM .

 

MALZEMELER;

 

* 7-8 ADET ORTA BOY PATATES

 

*2YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ

 

*3 TUTAM TUZ

 

*1,5 LİMON SUYU

 

*2-3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

 

*2 HAVUÇ (RENDELENMİŞ HAŞLANMIŞ)

 

*2 ÇAYBARDAĞI PANCAR TURŞUSU(MİNİK MİNİK DOĞRANMIŞ)

 

*YARIM DEMET MAYDONOZ (İNCE İNCE KIYILMIŞ)

 

* YARIM DEMET TAZE SOĞAN (İNCE İNCE KIYILMIŞ)

 

 

 

YAPILIŞI;

 

*PATATES İYİCE HAŞLANIR.(BEN DÜDÜKLÜDE 30DK HAŞLADIM.)

 

*SICAKKEN KABUKLARI SOYULUP ÇATALLA EZİLİR(SOĞUTURSANIZ PÖTÜR PÖTÜR KALIR)

 

*MAYONEZ,TUZ,YAĞ VE LİMON EKLENİP İYİCE YEDİRİLİR.(BUNLARDA BENCE TADINA BAKA BAKA KOYUN ÇÜNKÜ ZEVK MESELESİDİR.)

 

*HAZIRLADIĞIMIZ PATATESİ 3'E BÖLÜN

 

*BİRİNE DOĞRANMIŞ PANCAR TURŞUSUNU

 

*BİRİNE RENDELENİP HAŞLANMIŞ HAVUÇU

 

*BİRİNE KIYILMIŞ SOĞAN VE KIYILMIŞ MAYDONOZU EKLEYİN.

 

*HERBİRİNİ AYRI AYRI İYİCE KARIŞTIRIN.

 

*İSTER KEK KALIBINA İSTER OVAL BİR BORCAMA İSTER KARE BİRKALIBA STREÇ FİLM DÖŞEYİN. (BEN YUVARLAK KULLANDIM.

 

*İLK ÖNCE PANCARLI KARIŞIMI KOYUP ÜSTÜNÜ DÜZELTİN.

 

*ÜSTÜNE HAVUÇLU KARIŞIMI KOYUP DÜZELTİN.

 

*EN ÜSTE MAYDONOZLU SOĞANLI KARIŞIMI KOYUP DÜZELTİN.

 

*AĞZINI KAĞATIP 1 GECE DOLAPTA BEKLETİN.

 

*SERVİS YAPACAĞINIZ ZAMAN DÜZ TABAĞA TERS ÇEVİRİP SERVİS YAPIN.

 

*İSTERSENİZ MAYDONOZ İLE SÜSLEYİNİZ.

 

*AFİYET OLSUN :D

UN KURABİYESİ

 


ABLAMIN FAVORİ KURABİYESİDİR UN KURABİYESİ BENSE YAPINCA TADINA DAHİ BAKMAM.MİSAFİLİKTE VERİLİRSE BIRAKMAMAK İÇİN YERİM SADECE SEVMEM ZATEN BEN KURABİYENİN HİÇ BİR TÜRÜNÜ SEVMEM BANA VERİN SALATAYI BİTİREYİM :D

BU TARİF SEVGİLİ PORTAKAL AĞACINA AİT HERKES BİLİR AMA BİLMEYEN VARSA TIKLASIN.ÇÜNKÜ YAPIP TUTTURAMADIĞIM HİÇ BİR YEMEĞİ OLMADI.TARİFİ AYNEN AKTARIYORUM;
MALZEMELER:
*1 paket margarin, oda sıcaklığında (ben tereyağı kullandım)
*1 kahve fincanı sıvıyağ
*3 kaşık pudra şekeri
*4 kaşık buğday nişastası
*Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
*1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
YAPILIŞI:
*Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
*Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın (ben yuvarladım)
*Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.