MALZEMELER;
*1 Pk Instant maya
*1,5 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tutam tuz
*Alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN;
*2 yumurta sarısı ve çörek otu
YAPILIŞI;
*Unu havuz şeklinde açıyoruz.
*Maya,şeker ve yağı ekleyip harmanlıyoruz.
*Suyu,sütü,tuzunu da ilave edip,kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip hamur yapıyoruz.
*Üzerini bez ile kapatıp,45 dk ve 1 saat arası sıcak bir yerde mayalanmaya bırakıyoruz.
*Hamurumuz mayalanınca avuç içi kadar bezeler koparıp, uzun çubuk yapıp düğüm atıyoruz.
*Üstte kalan kafa kısmının ucunu çimdikleyerek gaga, çörek otundan da gözler yapıyoruz.
*Altta kalan kısmı ise bıçakla keserek kuyruk şekli veriyoruz.
*Yağlı kağıt serili tepsiye diziyor ve 10-15 dk da mayalanmaya bırakıyoruz.
*Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiyoruz.
*Önceden ısıtılmış 200-250 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
NOT;Şeklinden dolayı 1 tepsilik poğaça 2 tepsi oluyor bilginiz olsun ;)
AFİYET OLSUN…