Orjinalı tavşan eti ile yapılan bu leziz yemeği biz tavuk eti ile yapıyoruz.Elazığ yöresel yemeklerinden.Evlendikten sonra tanıştık kendisi ile.Yapılışı da oldukça basit.Tabi biz hazır yufkadan yaptığımız için kolay.Eskiden hanımlar hamuru kendi açıyormuş.Ben hazırdan yapmaya devam diyor ve tarife geçiyorum;
7 adet kuru yufkayı kırıyoruz ve az tereyağında,teflon tavada 5-7 dk kavuruyoruz.(Yufkacıya bir gün önceden söyleyip hazırlatıyoruz.)
1 bütün tavuğu parçalıyor,temizliyor ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 15-17 dk düdüklüde haşlıyoruz. Haşladığımız tavukları didikliyoruz.
Genişçe bir tepsiye önce kuru yufkanın yarısını,sonra tavuğun yarısı,sonra kalan yufkayı ve en üste geri kalan tavukları seriyoruz.
Haşladığımız tavuk suyunu süzüp bir tencereye alıyoruz.Yaklaşık 7-8 su bardağı kadar olmalı.Eğer tavuk suyu az ise su ilave ederek kaynatıyoruz.Bir cezvede 2-3 yemek kaşığı tereyağı eritiyoruz.2-3 diş sarımsak döverek yağda kızdırıyoruz.Arzu ettiğimiz miktarda pul biber,reyhan,tuz ilave ederek karıştırıyoruz.Yaktığımız yağı tavuk suyuna ilave edip karıştırıyoruz.
Son olarak hazırladığımız tavuk suyunu sıcakken yufkanın üzerine eşit miktarda döküp ve soğumadan servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...