10 Temmuz 2010 Cumartesi

KIYMALI BİBER DOLMASI

 


MALZEMELER;
*8-9 adet dolmalık biber
*1 su bardağı kırık pirinç
*2 baş büyük soğan
*300 gr kıyma
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*3 çay kaşığı nane
*Tuz
*Yarımçaybardağı zeytinyağı
*Sepeleme bir çorba kaşığı salça+yarım kaşık salça(suyuna)
*1 ortaboy domates
*1 adet et bulyon
YAPILIŞI;
*Pirinci,2 baş büyük soğanı,kıymayı,karabiberi,pul biberi,naneyi,Tuzu,zeytinyağını,salçayı,domatesi karıştırıyoruz.
*Çekirdeği çıkarmış ve yıkanmış biberlere hazırladığımız içi doldurup üzerini domates ile kapatıyoruz.
*Düdüklü tencereye ağzı yukarıda kalacak şekilde diziyoruz.
*Biberlerle aynı hizaya gelecek kadar su koyuyoruz.
*Suyunun içine biraz tuz ,yarım kaşık salça ve et bulyonu ekliyoruz.
*Düdüklünün ağzını kapatıp 12 dk pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN.

BADEMLİ KEK


 Bu aralar yazılarımdan da anlaşıldığı gibi zamanımı genelde mutfakla haşır neşir olarak geçiriyorum.Evdebiraz bademlerim vardı eee yenileri gelicek ben hala bitiremedim derken bademli kek yapmaya karar verdim.Ben ne badem nede kek severim onun için yemek kocişkoya düştü yine :) Hem zayıfladı onu acil şişmanlatmam gerek :P Hepsini yiyemiyeceği için yarısını buzluğa atıcam çıkarınca yeni gibi oluyor puf puf.Neyse çok konuştum sadete geleyim.

 MALZEMELER;

*3 Yumurta
*1,5 Su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*3 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartmatozu
*1 su bardağı badem
*1 dolu yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI;
*Yumurtaları şeker ile çırpıyoruz.
*Diğer tarafta vanilya ve kabartmatozunu un ile karıştırıyoruz.
*Bademleri pudra şekerine buluyoruz.
*Yumurtalı şeker karışımını sürekli çırparak ilk önce yağ ve sütü daha sonrada un,vanilya,kabartmatozu karışımını ilave ediyoruz.
*En son bademleri ekliyoruz.
*Yağlanmış borcama döküp 180 derece fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN