19 Ekim 2010 Salı

HAŞHAŞLI AÇMA

 


*4,5 Su bardağı un

*Yarım paket yaşmaya

*1 çay bardağı süt
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı tozşeker
*Alabildiği kadar ılık su
İÇİ İÇİN;
*3 Yemek kaşığı haşhaş
*2 çorba kaşığı sıvıyağ(Orjinal tarifte yumuşak margarin )
ÜZERİ iÇİN;
*Yumurta sarısı
*Haşhaş
YAPILIŞI;
*Geniş bir kaba unumuzu,şekeri ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
*Unun ortasını açıp yaşmaya,süt,sıvıyağ,yumurta ve alabildiği kadar ılık suyuda ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz.
*Yuvarlak parçalar alıp yağ ile açıyor ve içine haşhaşı koyup açma şekli veriyoruz.
*Yumurta sarısını üzerine sürüyor ve haşhaş ile süslüyoruz.
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN.