18 Mart 2014 Salı

AKITMA

 


Bu ara cicili bicili şeyler yapamıyorum paşalarıma.Yataktan zor kalkıyorum,gece 2'den 3'ten önce yatmıyorum.Çünkü bir tek geceleri kendime zaman ayırıp hobiciklerimle uğraşıyorum :) O yüzden paşalar bir şeyler hazırlamama fırsat vermeden kahvaltı, kahvaltı diye başımın etini yiyorlar.Uyu bitti,yatma,kalk,kahvaltı... Ben soracağım onlara büyüsünler.Kalkın, kahvaltı, uyu bitti diyeceğim :) Bu akıtma da çok öncelerden.Zaten sevdikleri bir şey olan akıtmayı daha eğlenceli hale getirdim o kadar. Anne burnunu yedim,gözünü yedim diye diye yediler.Artan akıtmalarını da tavşan kurabiye kalıbı ile kesip arasına reçel sürdük ve afiyetle yedik :) Eğlenceli bir kahvalıyı daha geride bıraktık.Darısı diğer kahvaltılara ...


MALZEMELER;
*7 yemek kaşığı tahıllı un(ben tahıllı un kullanıyorum normal unu biraz daha az koyabilirsiniz)
*1 çay bardağı sıvıyağ
*3 çay bardağı süt

YAPIŞILI;
*Tüm malzeme karıştırma kabında karıştırılır.
*Teflon tavaya birer kepçe dökülürek önlü arkalı pişirilir.