13 Şubat 2019 Çarşamba

Biberli Ekmek




 Acı severler için güzel bir tarif ile geldim. Bizimki çocuklar olduğu için hafif acılı olsa da çok lezzetli oldu. Sanırım biraz daha acı olsaydı tadından yenmezdi :) Gelelim tarifine;

HAMUR MALZEMELERİ;
*1 Pk Instant maya
*1,5 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tutam tuz
*Alabildiği kadar tam buğday unu

ÜST HARCI İÇİN;
*3 Orta boy soğan
*3 dolu dolu yemek kaşığı domates salçası(yarısını isterseniz biber salçası koyabilirsiniz)
*2 büyük diş sarımsak
*Yarım çay bardağı susam
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Kekik,sumak,acı toz biber ve pul biber (arzu ettiğiniz kadar)



YAPILIŞI;
*İlk önce su ve sütü ılıtıyoruz.
*Maya ve şekeri hamur kabında karıştırıyoruz.
*Üzerine yağ,tuz ve süt su karışımını ilave ediyoruz.
*Unu da koyup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
*Hamurumuz mayalanması için üstünü örtüp kabarana dek bekletiyoruz.
*Bu arada sıvı yağda soğanları kavuruyoruz.
*Sıra ile salça,susam ve baharatları ekliyoruz.
*En son sarımsağı da koyup soğumaya bırakıyoruz.
*Mayalanan hamurları eşit parçalar haline beze yapıp üstünden düzleştiriyor ve tepsiye diziyoruz.
*Üzerine harcımızı paylaştırıp üzerine seriyoruz.
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
*Ve sıcak sıcak yiyoruz.
AFİYET OLSUN