17 Ekim 2014 Cuma

SONBAHAR ETKİNLİKLERİ 1

 


Daha önce yaptığımız sonbahar etkinlikleri bekleye dursun sıcak sıcak bugün yaptıklarımızı paylaşmak istedim.Onlarda ilerleyen günlerde yayında olacak.Kendimizce minik bir sonbahar ağacı yaptık.Kuru dallar ve sonbaharın renklerini barındıran kurumuş yaprakları kullandık.Biz stick yapıştırıcı ile yapmayı beceremedik onun yerine bant kullandık.

 


Yine düşmüş ama yeşil kalmayı başarmış kocaman bir yaprak ve parmak boyası ile yaprak baskısı yaptık.Baskıdan çok yaprağı beğendikleri için yaprağı da kağıda yapıştırıp panolarına astık.Bu da baskımızın fotoğrafı;



Son olarak yine sonbahar renklerini kullanarak parmak baskı yaptık ya bozdular.Yine de renkleri ve sonbaharı tekrarlamış olduk.


Bu ara çok gerginiz evde ailecek, onlarda ki şımarıklık hat safha da, bizde ki sabır da yerlerde. Etkinlikleri yaparken nasıl geriliyorum anlatamam ama yaptırmayınca daha da çıldırıyor ve sağa sola saldırıyorlar. Erkek çocukları yenişmeyi seviyor ve bende de artık güreşecek güç kalmadı.Onlarla yenişmeye kalkınca mutlaka bir yerlerim acıyor.Vurdukları yerde ciddi hasarlar bırakıyor ve ikisi de aynı anda geldi mi halimi düşünün.Onlarda enerjilerini atamıyor ve hırçınlaşıyorlar.Onlar haklı, ben haklı bakalım sonumuz ne olacak...

İyi Geceler...

Artun ve Toprak 38 Aylık...





DOMATESLİ PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ

 


Tava böreği hem pratik hem de çok lezzetli.Hatta tepsi böreğinden de çok seviliyor bizim evde ve ben bu durumdan nasıl memnunum anlatamam :) Habersiz misafirlere, kahvaltılara, 5 çaylarına ya da bizim gibi akşam yemeklerinde yenilebilecek bir tarif...

MALZEMELER;

*5 Yufka
*1 büyük domates
*Yarım kalıp beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz
*Sıvı yağ

YAPILIŞI;

*Beyaz peyniri ezin ve yıkanmış,doğranmış maydanoz ile iyice karıştırın.
*Domatesleri dilimleyin.
*Yufkayı tamamen açıp bir ucunu katlayın ve biraz sıvı yağ sürün.
*Sıvı yağın üstüne biraz peynir ve dilim domates dizin.
*Önce karşı katı,sonra yanları kapatın.
*Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.
*Teflon tavaya az yağ sürün ve yufkanın birini koyun.
*Orta boy ocakta harlıda yapın ve başından ayrılmayın.
*Bir yüzü kızarınca ,tekrar hafif yağ sürüp diğer yüzünü çevirip kızartın.
*Tüm yufkalara aynı işlemi yaparak kızartıp ve sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...