Merhabalar arkadaşlarım.Bu bizim yer elması.Çiğ olarak yemiş ve beğenmemiştim.Birde zeytinyağlısını denedim ama yine beğenmedim :D Benim damak zevkime uymuyor ama aşkımın çiğide pişmişide damağına uyuyor.Tarifi sağ olsun arkadaşım SADECE YEMEK'ten aldım. Aşkım zeytinyağlısınıda beğendi ve yedi yapmak isteyen olursa diye tarifinide arkadaşımdaki gibi aynen veriyor ve SADECE YEMEK'E teşekkür ediyorum.
Malzemeler
1 kg yerelması- 1 çay bardağı zeytinyağı- 1 havuç- 1 Kuru soğan- 1 tatlı kaşığı şeker- 1 tatlı kaşığı tuz- 1 kahve fincanı pirinç- Limon, dereotu
Yapılışı; Bir tencereye yağı, ince kıyılmış soğanı, soyulup kuşbaşı doğranmış yeralmasını, şekeri, pirinci, tuzu ve iki bardak da sıcak suyu koyup tencerenin ağzını kapatıp, pirinçler uzayıncaya, yerelması da yumuşayıncaya kadar pişiriniz.