Sevdiğim tek meyve tatlısıdır ayva tatlısı.Hafif ekşimsi tadı ve üzerindeki kaymağı ile hafif bir tat.Bu sene ayva bol olduğuna göre bol bol ayva tatlısı yiyeceğiz demektir.
MALZEMELER;
*2 adet ayva
*8 adet karanfil
*4 servis kaşığı tozşeker
*Kaymak
*Vişne
YAPILIŞI;
*Ayvaları soyup ,2'ye bölüp ,çekirdekleri ayırıp teflon tencereye yerleştiriyoruz.
*Ayırdığımız çekirdekleri ayvaların ortalarına bölüştürüyoruz.
*Her ayvanın içine 2 adet karanfil koyuyoruz.
*Her ayvanın üzerine birer servis kaşığı dolu dolu tozşeker koyuyoruz.
*Ayvaların yarısına gelecek kadar su koyup ağzı kapalı bir şekilde ayvalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
*Servis tabağına alınan ayvanın üzerini kaymak ve vişne ile süsleyip servis yapıyoruz.
NOT;İstersek suyuna vişne suyu yada kırmızı gıda boyası ekleyebiliriz.Ben doğal halini tercih ettim.Eğer suyu biter ayvalar yumuşamazsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...