23 Aralık 2009 Çarşamba

Şehriyeli Güveç

 


Babamın aşçı olduğunu daha önce söylemişimdir sanırım buda babişkomun bana verdiği tarif. Aslında çok severim ama evlendiğimden beri hiç denememiştim taki bugüne kadar.Bugün yaptım afiyetle de yedim.

Malzemeler;
*1 su bardağı şehriye ben yıldız kullandım.Arpa,tel,harf şehriyede oluyor.
*100gr et (isteğe göre artırılıp azaltılabilir yada tavuk eti olabilir ama göğüs olmalı)
*1 adet et bulyon
*2 ortaboy soğan
*Rende Kaşar
*salça,tuz,yağ
Yapılışı;
*Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
*Salça,Et bulyon,tuz ve et eklenip 2 su bardağı su koyulup et iyice pişirilir.
(Et pişene kadar su ilave edilebilir.)
*Bu arada Şehriyeler az yağda renk değiştirene kadar kavrulur dikkat yanmasın.
*Etler iyice pişince şehriyelerde eklenip 2 su bardağı suda koyulup suyu çekene kadar pişirilir.
*Su ne tür şehriye olduğuna göre değişir,onun için suyu azar azar çektirebilirsiniz.Tel şehriye daha az su çekebilir.Sıcak su koyduktan sonra sorun yok pişmemişse su ilave edersiniz ama suyunu çok kaçırmayın.
*İyice piştikten sonra İçine kaşar rendesi koyup sıcacık sıcacık servis yapın.
AFİYET OLSUN