Babamın aşçı olduğunu daha önce söylemişimdir sanırım buda babişkomun bana verdiği tarif. Aslında çok severim ama evlendiğimden beri hiç denememiştim taki bugüne kadar.Bugün yaptım afiyetle de yedim.
Malzemeler;
*1 su bardağı şehriye ben yıldız kullandım.Arpa,tel,harf şehriyede oluyor.
*100gr et (isteğe göre artırılıp azaltılabilir yada tavuk eti olabilir ama göğüs olmalı)
*1 adet et bulyon
*2 ortaboy soğan
*Rende Kaşar
*salça,tuz,yağ
Yapılışı;
*Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
*Salça,Et bulyon,tuz ve et eklenip 2 su bardağı su koyulup et iyice pişirilir.
(Et pişene kadar su ilave edilebilir.)
*Bu arada Şehriyeler az yağda renk değiştirene kadar kavrulur dikkat yanmasın.
*Etler iyice pişince şehriyelerde eklenip 2 su bardağı suda koyulup suyu çekene kadar pişirilir.
*Su ne tür şehriye olduğuna göre değişir,onun için suyu azar azar çektirebilirsiniz.Tel şehriye daha az su çekebilir.Sıcak su koyduktan sonra sorun yok pişmemişse su ilave edersiniz ama suyunu çok kaçırmayın.
*İyice piştikten sonra İçine kaşar rendesi koyup sıcacık sıcacık servis yapın.
AFİYET OLSUN