6 Aralık 2010 Pazartesi

İNCİR TATLISI


 

*1 Su bardağı pekmez

*20 tane kuru incir
*1 çay bardağı ceviz
*1 çay bardağı tozşeker
*2 muz
*2 kabuk tarçın
*1 tatlı kaşığı karanfil
*1 limon kabuğu rendesi
*1,5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI;
*Cevizler rondodan geçirilip,muz eklenerek harç hazırlanır.
*Kuru incirler ıslatılarak arkaları oyulur.
*Hazırladığımız harç kuru incirlerin içlerine doldurulur.
*Bir borcam kaba dizilir.
*Üzerine tarçını,karanfili,limon kabuğu rendesini,suyunu,şekerini,pekmezini döküp 200 derece fırında suyu şerbetleşene kadar pişiriyoruz.
*Kaymak ile servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN.