15 Nisan 2011 Cuma

MUHALLEBİLİ KADAYIF

 

Ne zamandır denemek istediğim bir tarifti Portakalağacı'nın muhallebili kadayıf tarifi.

Kesinlikle denenmesi gereken bir tarif.Eşim ve benden tam not aldı,hatta farklı tarzlarda bile tarif düşündük.Zamanla deniyeceğim inşallah.

MALZEMELER;

KADAYIFI İÇİN;
*300gr kadayıf
*6 yemek kaşığı toz şeker
*5 yemek kaşığı tereyağ
*1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

MUHALLEBİSİ İÇİN;
*1 kg süt
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 Türk kahvesi fincanı şeker ( Az şekerli bir tatlı oluyor,tatlı sevenler şekeri artırabilir)
*1 yumurta
*1 pk vanilya
*1 pk krema

YAPILIŞI;
*Kadayıf ince ince olacak şekilde kırılır.
*Kadayıf,şeker ve yağ bir tencerede pembeleşene kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır.
*Soğuyan kadayıfa ceviz içi eklenir.
*Muhallebisi için krema hariç tüm malzeme ile muhallebi hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
*Soğuyunca krema muhallebiye ilave edilerek ,mikserden geçirilir.
*İster borcama isterseniz kuplara;Bir kadayıf bir muhallebi ve en üste kadayıf olacak şekilde serilerek servis yapılır.

NOT;Aynı gün servis yapılması gerek çünkü ertesi güne kadayıflar yumuşuyor.

AFİYET OLSUN...