Ne zamandır denemek istediğim bir tarifti Portakalağacı'nın muhallebili kadayıf tarifi.
Kesinlikle denenmesi gereken bir tarif.Eşim ve benden tam not aldı,hatta farklı tarzlarda bile tarif düşündük.Zamanla deniyeceğim inşallah.
MALZEMELER;
KADAYIFI İÇİN;
*300gr kadayıf
*6 yemek kaşığı toz şeker
*5 yemek kaşığı tereyağ
*1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
MUHALLEBİSİ İÇİN;
*1 kg süt
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 Türk kahvesi fincanı şeker ( Az şekerli bir tatlı oluyor,tatlı sevenler şekeri artırabilir)
*1 yumurta
*1 pk vanilya
*1 pk krema
YAPILIŞI;
*Kadayıf ince ince olacak şekilde kırılır.
*Kadayıf,şeker ve yağ bir tencerede pembeleşene kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır.
*Soğuyan kadayıfa ceviz içi eklenir.
*Muhallebisi için krema hariç tüm malzeme ile muhallebi hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
*Soğuyunca krema muhallebiye ilave edilerek ,mikserden geçirilir.
*İster borcama isterseniz kuplara;Bir kadayıf bir muhallebi ve en üste kadayıf olacak şekilde serilerek servis yapılır.
NOT;Aynı gün servis yapılması gerek çünkü ertesi güne kadayıflar yumuşuyor.
AFİYET OLSUN...