9 Haziran 2010 Çarşamba

Yalancı İskender


 Arkadaşım DERYAYLA da görüp ne zamandır evde yapıp yemediğim iskenderi bir kaç gün sonra hemen yaptım.Sonrada kocişkoyla afiyetle yedim.Hatta fotoğraf istediğim gibi çıkmıyordu bende tabi bir sürü fotoğraf çekerken aşkım tabağı kaptı hadi yiyelim yeter diyip isyan etti :)

Biz bunu yiyeli epey oldu ikinciyi yapıcam daha yeni paylaşıyorum :)Yapmak isteyenler için bu arkadaşım DERYAYLAnın tarifi buda benim tarifim ;
MALZEMELER;
*Yaklaşık 300gr et(benim buzlutaki et olduğu için tam gr bilmiyorum)
*Küçük 2 pide
*Et bulyon
*2 yemek kaşığı salça
*Bulbiber,tuz
*2 su bardağı su
*Tereyağ
*yoğurt,biber,domates,maydonoz.
YAPILIŞI;
*Etimizi güveçte kavuruyoruz.(ben küp küp kavurdum çok kurumasın diye ama döner gibide kavrulabilir)
*Pideleri tabaklara bölüştürüp küp küp doğruyoruz.
*Ufak bir tencereye 2 su bardağı suyumuzda et bulyonu eritip,salçayı ve tuzu ekliyoruz.
*Bu su ile pideleri ıslatıyoruz.
*Kavrulan etlerimizi pidenin üzerine döküyoruz.
*Dilediğimiz kadar yoğurt,domates,biber,maydonoz ile süslüyoruz.
*Son olarak tereyağda puL biberi kızdırıp üstüne döküp afiyetle yiyoruz.
AFİYET OLSUN