MALZEMELER;*1 kg havuç
*2 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
*1/3 su bardağından biraz az pirinç
*1/2 su bardağı zeytinyağı
*1/2 su bardağı donmuş bezelye
*1-1/2 su bardağı sıcak su
*2 adet küp şeker
*istenildiği kadar tuz
YAPILIŞI;
*Havuçlar kazınır,yıkanır ve 3cm kalınlığında halkalar halinde doğranır.
*Soğanları ince ince kıyın ve yağın yarısını kullanarak pembeleşinceye kadar pişirin.
*Kavrulmuş soğanlara sarımsağı,bezelyeyi,pirinci ve havucu ekleyin.
*Kısık ateşte,20-25dk kadar pişirin.
*tuz ve şekeride ilave edin..
*Yemeği ateşten alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirin.
*Kıyılmış dereotunu serpiştirip soğumaya bırakın.
*İster sade ister sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
(Ben yoğurtsuz yedim )
AFİYET OLSUN...
Bu arada ilk yaptığım tarifleri hep yarım ölçek yaparım damak tadıma uyup uymadığını öğrenmek için.Bu tarifte damağımdan geçti defterime kayıt edicem:)