*Yarım çay bardağı pirinç
*1 büyük baş soğan
*1 yemek kaşığı salça(çok doldurmadan)
*4 su bardağı su
*2 yemek kaşığı yağ
*1 adet et bulyon
*İstenildiği kadar tuz
YAPILIŞI;
*Bir tencerede yağ ve soğan kavrulur.
*Soğanlar pembeleşince salça,et bulyon,pirinç,tuz ve su ilave edilir.
*İyice ayıklanıp,yıkanmış ve doğranmış ıspanaklar da ilave edilip tencerenin ağzı kapatılarak pişirilir.
*Ara ara karıştırılarak ıspanaklar solana ve pirinç yumuşayana kadar pişirilir.
*Yoğurtla birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN
NOT;Sulu seviyorsanız suyu biraz daha fala koyup tam çektirmeyin.Susuz seviyorsanız benim gibi suyunu çekene kadar (ama sık sık bakın yanmasın) pişirin.