Ve karşınızda arı duyusalımız. Benim zevkle hazırladığım ve oğullarımın da severek oynadığı yeni bir duyusal oyuncağımız var. Üstelik el yapımı ve geri dönüşüm.
Ve karşınızda arı duyusalımız. Benim zevkle hazırladığım ve oğullarımın da severek oynadığı yeni bir duyusal oyuncağımız var. Üstelik el yapımı ve geri dönüşüm.
MALZEMELER;
*1,5KG kaburga
*2 küçük boy soğan
*3 büyük boy domates
*2 adet kırmızı biber
*Tuz,pulbiber,karabiber,kekik
*Zeytinyağı
*Yarım yemek kaşığı salça
YAPILIŞI;
*Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine çok az zeytinyağı döküyoruz.(Kaburga zaten epeyce yağlı oluyor.)
*Baharatları arzu ettiğimiz miktarda yağa ilave edip karıştırıyoruz.
*Patatesleri istediğimiz büyüklükte keserek tepsiye koyup harmanlıyor ve tabana yayıyoruz.
*Üzerine etlerimizi diziyoruz.
*Yine istediğimiz büyüklükte doğradığımız soğanlarımızı etlerimizin üzerine koyuyoruz(Ben yemekliğe yakın olacak şekilde küçük doğruyorum çocuklar rahat yesin diye)
*Kırmızı biber ve domateslerimizi yemeklik doğruyor ve salçayı,baharatları da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
*Domates karışımını da soğanların üzerine her yerine gelecek şekilde dağıtıyoruz.
*Üzerine alüminyum folyo ile kapatarak 200 derece fırında pişiriyoruz.
*Etlerimiz pişince folyoyu kaldırıyor,üzeri kızarana ve suyunu çekene dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...