21 Eylül 2015 Pazartesi

ARI DUYUSALI

,,

Ve karşınızda arı duyusalımız. Benim zevkle hazırladığım ve oğullarımın da severek oynadığı yeni bir duyusal oyuncağımız var. Üstelik el yapımı ve geri dönüşüm.


Kullandığım malzemelerimiz ise;karton,süpriz yumurta,ponpon,silikon,peçete,oynar göz,asetat ve asetat kalemi.Bu karton; aldığımız bir dolabın içinden çıktı,kalın bir karton ve üstünü soyunca aynı petek gibi bir görüntüsü var.Görür görmez aklıma bu duyusalı hazırlamak geldi.İşe kartonun üstünü soyarak başladım.Soyduktan sonra kare bir kartonun üzerine yapıştırdım ve oğullarımla birlikte sarı akrilik boya ile boyadık.Böylece yapım aşamasına paşaları da dahil etmiş oldum.


Süpriz yumurtalardan da arılarımızı yaptık.Asetat kalemi ile çizgileri yaptım.Oynar gözleri ise silikon ile yapıştırdı paşalar,silikonu ben sıktım,gözleri onlar koydu.Elleri yanmasın diye uzun cımbız ile yapıştırdılar böylece güvenli oldu ve çaktırmadan el kaslarımız gelişti  Yine asetat kalemi ile iğne ve ağzını yaptık.Kraliçe arıyı vurgulamak adına da arıların birine taç yaptım ve silikonla yapıştırdım ve görevini anlattım.Asetattan yaptığım kanatları yine silikon yardımı ile yapıştırdım ama sıcak asetatı erittiği için hem az silikon damlattım hemde çabuk davrandım.Böylece arılarımızı da tamamlamış olduk.


Kraliçe arı olur da bebek arılar olmaz mı? Bebek arıları yapmak için peteğe silikon sıktım ve ortasına peçeteden yaptığım larvaları koydum.




Son olarak ponpondan çiçeklerimizi yaptık ve arı duyusalımızı tamamlamış olduk .



 

FIRINDA SEBZELİ KABURGA


 IMG_20150609_220345

MALZEMELER;

*1,5KG kaburga
*2 küçük boy soğan
*3 büyük boy domates
*2 adet kırmızı biber
*Tuz,pulbiber,karabiber,kekik
*Zeytinyağı
*Yarım yemek kaşığı salça

YAPILIŞI;

*Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine çok az zeytinyağı döküyoruz.(Kaburga zaten epeyce yağlı oluyor.)
*Baharatları arzu ettiğimiz miktarda yağa ilave edip karıştırıyoruz.
*Patatesleri istediğimiz büyüklükte keserek tepsiye koyup harmanlıyor ve tabana yayıyoruz.
*Üzerine etlerimizi diziyoruz.
*Yine istediğimiz büyüklükte doğradığımız soğanlarımızı etlerimizin üzerine koyuyoruz(Ben yemekliğe yakın olacak şekilde küçük doğruyorum çocuklar rahat yesin diye)
*Kırmızı biber ve domateslerimizi yemeklik doğruyor ve salçayı,baharatları da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
*Domates karışımını da soğanların üzerine her yerine gelecek şekilde dağıtıyoruz.
*Üzerine alüminyum folyo ile kapatarak 200 derece fırında pişiriyoruz.
*Etlerimiz pişince folyoyu kaldırıyor,üzeri kızarana ve suyunu çekene dek pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...