ACI BİBER TURŞUSU YAPIMI;
MALZEMELER;
*Yaklaşık yarım kilo acı biber
*1 su bardağı kadar sirke
*10-12 diş sarımsak
*1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
*1 yemek kaşığı limon tuzu(çok dolu olmasın)
*Turşuların üzerini kaplayacak kadar maydanoz
*Yeteri kadar su
YAPILIŞI;
*Biberlerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkıyoruz.
*Maydanozları yıkayıp hazır ediyoruz.
*Sarımsakların kabuğunu soyarak yıkıyoruz.
*Yıkayıp ayıkladığımız biberleri kavanozlara dolduruyoruz.
*Üzerine yıkanmış sarımsakları paylaştırıyoruz.
*Sirkeyi kavanozlara paylaştırıyoruz.
*Üzerine aldığı kadar içme suyu koyuyoruz.
*Sonra biberleri ve sarımsakları düşürmeden suları bir tencereye döküyoruz.
*Suyun içerisine kaya tuzu ve limon tuzunu atarak kaynatıyoruz.
*Kavanozların üzerine maydanozları bölüştürüyoruz.
*Kaynamış suları biberlerin üzerine döküp hemen kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
*Yaklaşık bir hafta on gün içerisinde turşunuz hazır olacaktır.
AFİYET OLSUN...