MALZEMELER;
*1 orta boy soğan
*2 orta boy domates
*1 adet sivri biber
*Yarım çay bardağı kısırlık bulgur (küçük çay bardağı)
*Tuz,karabiber,pul biber
*1 adet et bulyon
*1 yemek kaşığı sıvıyağ
*Yarım yemek kaşığı domates,yarım yemek kaşığı biber salçası
*7-8 bardak su
*Nane
YAPILIŞI;
*Soğanlar ve biberler yemeklik doğranarak yağda kavrulur.
*Domates,salçalar,tuz,karabiber,pul biber,bulyon eklenerek 2-3dk kavulur.
*Su eklenerek tüm malzemeler iyice ölene kadar pişirilir.
(Ben köy bulguru kullanıyorum paket bulgurlar daha çok su çekebilir.Eğer su çok azalmışsa biraz daha fazla su eklemeniz gerekebilir).
*Suya bulgurları da ekleyip bulgurlar pişene kadar önce harlı sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
*Yağda nane yakıp üzerine döküp sıcak sıcak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...