MALZEMELER;
*8 adet domates
*Yarım çay bardağında biraz az zeytinyağı
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağından biraz az hazır krema
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*1 çorba kaşığı un
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Tuz
YAPILIŞI;
*Domatesler bir kapta rendelenir ve süzgeçten geçirilir.
*Bir tencerede un yağda kavrulur.
*Salçada eklenerek çok az kavrulur.
*Süzülen domates suyu eklenir ve kaynatılır.
*Kaynayan çorbaya süt eklenir.
*Bir kaseye krema dökülür ve kaynayan çorbadan 1-2 kaşık koyularak karıştırılır.
*Kasedeki karışımda çorbaya ilave edilip 5 dakika kısık ateşte kaynatılır.
*Kaşar peyniri ilave edilerek eritilir.
*Sıcak sıcak üstüne krema dökülerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
NOT;Domatesin suyu az çıkar çorba koyu olursa az olmak üzere su eklenebilir.
Süzgeçte kalan domatesleri kızartma üstüne sos yaparak değerlendirebilirisiniz.