15 Mayıs 2013 Çarşamba

Kakaolu Çilekli Parfe

 


Yaz gelmek bilmeyince mutfağa yaz gelsin bari dedim amma annem tadına bakınca senin beni hastanelik edesin mi var yorumu ile karşılaştım.Baktık ki havalara göre çok soğuk bizde biraz oda sıcaklığında bekletip yemeği tercih ettik.Artık yazın gelmesini temenni ediyor ve tarife geçiyorum.


MALZEMELER;

*Yarım kilo çilek
*2 poşet kakaolu krem şanti
*2 su bardağı soğuk süt (kremşanti için)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*1-1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
*Damla çikolata (arzu ettiğiniz miktarda)

YAPILIŞI;

*Çilekleri pudra şekeri ile robotton geçirip bir su bardağı kadarını ayırıyoruz.
*Kremşantiyi sütle hazırlıyoruz ve çilekli karışımın kalan kısmına ekliyoruz.
*İçerisine damla çikolata,vanilya ve hindistan cevizini de ekliyoruz.
*Kek kalıbını streç filmle kaplıyoruz ve hazırladığımız karışımı içine döküyoruz.
*5-6 saat buzlukta donduruyoruz.
*Üzerine ayırdığımız karışımdan döküp çilekle süslüyoruz.

NOT:İçerisine çilek parçaları da koyabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...