MALZEMELER;
*Yarım kilo taze fasülye
*2 orta boy soğan
*3 orta boy domates
*2-3 diş sarımsak
*2 adet küp şeker
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 su bardağı su
*Tuz
*Yemek kaşığı ucu ile biber ve domates salçası
YAPILIŞI;
*Fasülyeler ayıklanır ,doğranır ve yıkanır.
*Bir tencerede yemeklik doğranan soğan zeytinyağında kavrulur.
*İçerisine yemeklik doğranmış domates,dövülmüş sarımsak,şeker,tuz ve salça eklenir.
*Son olarak fasülye ve su ilave edilir.
*Tencerenin kapağını kapatıp fasülyeler pişene kadar pişirilir.
*Suyunu çektiği halde pişmezse sıcak su ilave edebilirsiniz.
*Soğuduktan sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN.