2 Mayıs 2010 Pazar

SEMİZOTU YEMEĞİ


 Sebze yemeklerini çok sevdiğimi her fıstatta dile getiriyorum.İşte yine çok sevdiğim bir sebze yemeği semizotu.Hafif ekşimsi tadıyla tam ağzıma layık (:

MALZEMELER;
*1bağ semizotu
*1 ortaboy soğan
*1çay bardağının yarısında az fazla pirinç
*2 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 adet et bulyon
*1 yemek kaşığı ucu ile domates salçası(acı sevenler acı biber salçasıda kullanabilir)
*Yarımçay bardağı su
*Tuz
YAPILIŞI;
*Semizotları bir güzel ayıklanıp yıkanır.
*Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
*Kavrulan soğanlara salça,tuz,bulyon,su,pirinç ve semizotları eklenir.
*Tenceremizin kapağını kapatıp pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.

NOT;Çok bereketsiz bir yemek semizotu bir bağ semizotundan 2 tabak ancak çıkıyor.

Şemsiyelik,Anahtarlık ve Posta Kutusu Takımı


 Kursumuzun en genç öğrencisi Şeyma'dan çeyizine yaptığı takım.Nasıl çok başarılı hoş bir çalışma değil mi? Kullanılan teknikler dekopaj ve antik çatlatma tekniği. Dekopaj tekniğinin yapılışını Sonay ablanın buradaki masasında anlatmıştım.

Antik çatlatma tekniği yapılışı;
*Çatlatma Medıumu sürülür ve kurutulur.
*Üzerine vernik sürülür.
*Vernik sürerken dikkat edilmesi gereken önemli unsur tek hareketle sürmektir.Yani sürülen yere bir daha sürülmez.
*Vernik çatlamış olacaktır.
*Süngerimizi ıslatıp iyice sıkalım.
*Ve istediğimiz renk boyadan alıp(Şeyma altın yaldız kullandı) fazlasını gazete kağıdına bırakarak çatlakların arasını dolduruyoruz.
*Vernik sürdüğümüz için tekrar verniğe gerek yok fakat çatlatma yapılmayan yerleride vernikleyince işlem tamam.
Kolay Gelsin (: