12 Haziran 2010 Cumartesi

Kabak Kavurması

 


Ben Kabaktan;Dolma,Borani,mücver,zeytinyağlı ve tavada çevirmesini yapıyordum ama kavurmasını hiç denememiştim.Hazmı en rahat yiyeceklerden biri ve yaz içinde çok hafif bir sebze.Her pazara çıktığımda alırım.Geçenlerde arkadaşım vakitbuldukca yayınlamıştı.Bende tabi yapılacaklara ekledim ve yaptım.Çok güzel oldu eşimde beğendi annemde.Boraniyede çok benziyor zaten ,borani içinde evde kabağım var en kısa zamanda yayınlıcam.Diğer yaptığımda reyhan yerine dere otu kullanıcam.Bu arkadaşımnın vakitbuldukça tarifi. Buda ufacık değişikliklerle benim tarifim;

MALZEMELER;
*5 adet kabak
*2 küçük baş soğan
*5 domates
*yağ,tuz,reyhan,pul biber
*Sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI;
*Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
*Yemeklik doğranan domatesler,tuz,pul biber de eklenip bir iki kez çevrilir.
*Kabaklar soyulup küp küp doğranır ve soğanlara eklenir.
*2 çay bardağı su eklenip tencerenin ağzı kapatılır.
*Suyu çektiğinde kabaklar yumuşamış olucaktır.
*Kabaklar tabağa alınıp üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür ve reyhanla süslenir.
AFİYET OLSUN