Facebook'ta ve blog arkadaşlarımda gördüğüm bal,zencefil,limon üçlüsünü hafif boğazlarım yanmaya başlayınca dün yapıp içtim.Zencefille ilk tanışmam Ebru ablam sayesinde oldu.Biz kaynamış suya bal ve zencefil koyup 2-3 dk bekletip içiyorduk.Limon ilavesi ile de gayet lezzetli oluyor.Yaşını,kurusunu ve tozunu da denedim.En lezzetlisi yaşı,en etkilisi tozu bana göre.Kurusu ile pek anlaşamadık.Ablam da toz zencefili bal ile karıştırarak yutuyor.Ne şekilde olursa olsun sanırım kışın hemen her evde zencefil tüketiliyor.Anne sütünü arttırıcı özelliğine de sahip olduğunu okumuştum ve ben içtiğim zamanlarda da faydasını görüyorum.
Ben deneme olsun diye yarım limon ile Tat'ın mini mayonez kavanozuna yaptım.