6 Haziran 2010 Pazar

Soslu Biber Kızartması


 Hacıbabam burda pazara çıktığı zaman eli kolu dolu gelir hep.Özellikle ben sebze sevdiğim için her türlü yeşillikten bolbol alır.Yine pazara çıkmış bir sürüde biber almıştı.Hacıannem teyzeme, hacıbabamda Ankaraya dönünce birsürü biberi yemek bize düştü.O kadar biber nasıl tüketilir? Tabiki kızartılarak ve bir de bol domates ile soslanarak :)

MALZEMELER;
*2 kilo biber
*6 domates
*tuz
*pul biber
*yağ(kızartmak için),1 yemek kaşığı yağda sos için
*4 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça(Yarısı domates yarısı biber)
YAPILIŞI;
*Biberler çekirdeklerinden ayrılırak yıkanır.
*Bir tencerede kızartılarak bir kaba alınır.
*Bir tencerede 1 yemek kaşığı yağile sarımsak kavrulur.
*Yemeklik doğranan domatesler,tuz,biber ve salçalar eklenip domates ölene dek pişirilir.
*Kızaran biberin üzerine dökerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hem sıcak hem soğuk servis yapılabilir.Ben soğuk yemeği seviyorum.