4 Mayıs 2010 Salı
ISPANAKLI BÖREK
MALZEMELER*1 kg ıspanak
*1 büyükbaş soğan
*4 yufka
*1 adet yumurta
*1.5 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*Yarım su bardağı süt
YAPILIŞI;
*Yumurta,süt,yoğurt ve sıvı yağ çırpılarak harç hazırlanır.
*Ayıklanıp yıkanan ıspanaklar,yağda pembeleşene kadar kavrulmuş soğanla pişirilerek iç harç hazırlanır.
*Birinci yufka yanlardan taşacak şekilde serilir ve sütlü harçtan koyulur.
*İkinci yufkada serilip yine sütlü harçtan ve ıspnak serilir.
*üçüncü yufkanın ortası alınarak kenarlar ikinci yufkanın üzerine serilip sütlü harç ve kalan ıspnak serilir.
*Dördüncü yufkada serilip sütlü harçtan koyulur ve yanlardan sarkan yufkalar kapatılarak yine sütlü harçtan sürülür.
*Son olarak üçüncü yufkanın ortası serlip, kalan harç üzerine dökülür.
*İsterseniz üzerine çörekotu ve susam serpiştirebilirsiniz.
*200 derece fırında altı ve üstü kızarana dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)