30 Kasım 2009 Pazartesi

KARIŞIK KIZARTMA

Favorilerimden biridir yine karışık kızartma.Yapmayan yoktur sanırım.Ben yapınca bol bol yapar dolaba koyar açıktıkça yerim ve soğuk daha çok severim.Herkez bilir ama adetten yapılışınıda yazıyım;

 

MALZEMELER;

 

*3KABAK (KABUĞU SOYULUP YUVARLAK DOĞRANIR)

 

*3PATLICAN (YUVARLAK DOĞRANIP 40-45DK TUZDA BEKLETİLİR)

 

*6PATATES(KÜP KÜP DOĞRANMIŞ)

 

*10-15 ADET ACILI SİVRİ BİBER(ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARILMIŞ)

 

*5 DOMATES(KABUĞU SOYULUP MİNİK MİNİK DOĞRANMIŞ)

 

*5DİŞ SARIMSAK(1 TUTAM TUZ İLE DÖVÜLMÜŞ)

 

*1 KAŞIK SALÇA(BİBER YADA DOMATES OLABİLİR)

 

YAPILIŞI;

 

*KABAK,PATLICAN,BİBER VE PATATES KIZARTILIR.

 

*SARIMSAK ÇOK AZ YAĞDA KAVRULUR.

 

*SALÇA VE DOMATES VE BİR ÇAY BARDAĞI SU KOYUP KAYNATILIR.

 

*KIZARTMALARIN ÜSTÜNE DÖKÜLÜP İYİCE AMA EZMEDEN KARIŞTIRILIP SERVİS YAPILIR.

 

AFİYET OLSUN