9 Kasım 2012 Cuma

Cipsli Patates Salatası


Sevgili arkadaşım Pembe Tatlar'ın bloğunda gördüm.Şiddetle tavsiye ediyordu.Denediğimde de ne kadar haklı olduğunu anladım.Pazartesi günü gelen Teyzem için hazırladım.Tadına bakan herkes tarafından çok beğenildi.Bende şiddetle tavsiye ediyorum.

MALZEMELER;
*4 Büyük boy patates
*4 adet tavuk fileto
*1 kavanoz garnitür(Ben 1 patates 1 büyük havuç ve 1 su bardağı bezelyeyi haşlayarak kendim yaptım)
*15-20 adet kornişon turşu(Ne kadar çok olursa o kadar lezzet veriyor)
*1/2 maydonoz
*1/2 demet dereotu
*4 adet yeşil soğan (sadece yeşil kısımları)
*1 su bardağı mayonez
*Tuz ve Zeytinyağı

ÜZERİ İÇİN;
*2 Su bardağı süzme yoğurt
*2-3 diş sarımsak (ben kullanmadım hala emziriyor olduğum ve teyzem yemediği için)
*1 büyük boy patates cipsi

YAPILIŞI;
*İlk önce garnitür malzemelerimi küp küp doğrayıp,düdüklünün buharında 10dk pişirip karıştırma kabına koydum.
*Aynı yöntem ile patateslerimi haşladım,rendeledim ve karıştırma kabına ilave ettim.
*Yine aynı yöntem ile 20 dk tavukları haşlayıp didikledim ve onu da karıştırma kabına ilave ettim.
*Maydonoz,dereotu,taze soğanı da doğrayarak karışıma ekledim.
*Turşuları da küp küp doğrayıp ilave ettim.
*Tuz,mayonez ve zeytinyağ(orjinalinde yağ yok) ilave ederek iyice karıştırdım.
*Yağlanmış borcama kaşık ile bastırarak yaydım.
*Üzerine yoğurdu serdim(Bir daha ki sefere daha bol yoğurtlu yapacağım)
*Son olarak cipsi açmadan çocuklarınıza verin bir güzel kırsın :) Kırılmış cipsi de üzerine dağıtarak 1-2 saat dinlendirip servis yapın.

Bu nefis lezzet için Pembe Tatlar'a çok  çok teşekkürler.

Susamlı Tahinli Kek

 Bir tarifte CAFE PORTAKAL'dan.Yine çok lezzetli bir kek. Eee nasıl olmasın.İçinde susam var,tahin var,ceviz var...Paylaşım için çok çok teşekkürler CAFE PORTAKAL...


MALZEMELER;

*2 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı un
*Yarım su bardağı tahin
*Yarım su bardağı susam
*Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
*125 gr yumuşak tereyağ
*2 pk vanilya
*1 pk kabartmatozu
*2 Yemek kaşığı su

YAPILIŞI;
*Tereyağ ve toz şeker iyice çırpılır.
*Yumurtalarda eklenerek çırpmaya devam edilir.
*Geride kalan tüm malzeme eklenerek kek hamurumuz hazırlanır.
*Yağlanmış baton kek kalıbına karışım dökülür.
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk kapağını hiç açmadan pişmeye bırakılır.
*Daha sonra kürdan ile kontrol ederek bir süre daha pişiriyoruz.
*Kürdana bir şey yapışmayınca fırında alıyoruz.
*Ve CAFE PORTAKAL'ın dediği gibi mutlaka 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.