Hazır gıdaları yedirmemeye çalıştığım için evde istediklerini yapmaya çalışıyorum.Bu tatlımız da süt,portakal ve irmikten yapıldığı için tercihim oldu.Annemde bize küçükken sadesini çok yapardı.Tarçınla birlikte yer ve çok severdik.Paşalarıma yaptığım portakallı irmik tatlısını da severek yediler.Afiyet bal şeker olsun kuzularıma...
MALZEMELER;
*4 Portakal
*1 lt Süt
*1,5 su bardağı Şeker(İsteğe göre arttırabilirsiniz)
*1 su bardağı İrmik
SOSU İÇİN;
*2 adet portakal suyu
*4 çorba kaşığı toz şeker
*2 tatlı kaşığı nişasta
YAPILIŞI;
*Portakalları soyup,blendere vuruyoruz.
*Bir tencerede süt,irmik ve şekeri karıştırarak kaynatıyoruz.
*Kaynamaya başlayınca portakalları ilave edip 5-6 dakika daha kaynatıyor ve su ile ıslattığımız kalıplara döküyoruz.
*Tatlımızı soğumaya bırakıp,bir tencerede sosumuzun tüm malzemelerini ekleyip kaynatıyoruz.
*Soğuyan tatlımızı tabağa ters çevirip çıkarıyoruz.
*Üzerine sosumuzu döküyoruz.
*İsteğe göre,tarçın ve portakal kabukları ile servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN