DOĞUM GÜNÜMDE ANNEME GİTMİŞTİK.ANCAK FIRSAT BULUP YAYINLIYORUM.BU LEZİZ YEMEK BU ARALAR EVİMİZİN FAVORİSİ.ANNEMDE BENDE SIK SIK YAPIYORUZ.ÇÜNKÜ HE PRATİK HEM ÇOK LEZİZ BİR YEMEK.BİZ AİLECEK KAŞARLI YEMEKLERİ ÇOK SEVİYORUZ SANIRIM BUNUN ETKİSİ VAR Kİ BEN VE ABLAM MANTAR SEVMEZDİK TAKİ KAŞARLI MANTARLA TANIŞANA DEK :) ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİZ.
MALZEMELER;
2 PAKET MANTAR
4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
TUZ
KAŞAR PEYNİRİ
YAPILIŞI;
-
- MANTARLAR İYİCENE YIKANIR.
-
- UZUN UZUN BİR GÜZEL DOĞRANIR.
-
- TERAYAĞI TENCEREDE ERİTİLİP MANTARLAR VE TUZ EKLENİR.
-
- MANTAR SULANIR.SUYUNU ÇEKENE KADAR HARLI ATEŞTE PİŞİRİLİR.
-
- SUYU ÇEKİNCE MANTAR FIRINA DAYANIKLI BİR KABA KOYULUR.
-
- KAŞARLAR ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR RENDELENİP MANTARIN ÜSTÜNE KOYULUR.
-
- 200 DERECE FIRINDA KAŞARLAR ERİYENE KADAR PİŞİRİLİR.
- SICAK SICAK SERVİS YAPILIR.
NOT; GÜVEÇ KAP KULLANILIRSA MANTAR GEÇ SOĞUDUĞUNDAN DAHA GÜZEL OLUYOR.
İSTEĞE GÖRE MANTARIN KARARMAMASI İÇİN LİMONLU SUDA BEKLETİLEBİLİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder