26 Ekim 2009 Pazartesi
BULGUR PİLAVI
RESMİNİ GÖRÜNCE BİLE AĞZIM SULANIYOR BU YEMEYİN:) ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM.UKALALIK YADA KENDİMİ BEĞENMİŞLİK GİBİ OLUCAK AMA EN COK KENDİ YAPTIĞIMI SEVİYORUM.BU İYİ YAPTIĞIM YADA BEN YAPTIM DİYE SEVDİĞİMDEN DEĞİL KENDİ DAMAK ZEVKİME GÖRE YAPTIĞIMDAN KAYNAKLANIYOR.YEMEĞİN GÜZEL OLUŞUDA BUDUR BENCE SENİN DAMAK ZEVKİNE UYUP UYMAMASI.BİRDE ELAZIĞDAN GELME TAZE BULGUR KULLANINCA TADINA DOYUM OLMUYOR İŞTE...MALZEMELER;
*1 SU BARDAĞI BULGUR
*2 ADET SİVRİ BİBER (BEN ACI ALIRIM HEP) (YEMEKLİK DOĞRANMIŞ)
*1 ORTA BOY SOĞAN(YEMEKLİK DOĞRANMIŞ)
*2 ADET ORTA BOY DOMATES(KABUĞU SOYULMUŞ,YEMEKLİK DOĞRANMIŞ)
*1 ADET TAVUK BULYON
*2 SU BARDAĞI KAYNAMIŞ SU
*BİR YEMEK KAŞIĞI SALÇA(BEN DOMATES VE BİBER KARIŞTIRIYORUM)
*BİR TUTAM TUZ.
*PUL BİBER.
*2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI;
*SOĞAN VE BİBER YAĞDA KAVRULUR.
*DOMATES,BULYON,TUZ,PUL BİBERDE EKLENİP BİRAZ DAHA KAVRULUR.
*SALÇA,BULGURUDA İLAVE EDİP 2 DK DAHA KAVRULUR.
*SICAK SUYU EKLEYİP SUYU ÇEKENE KADAR ORTA ATEŞTE PİŞİRİLİR.
*ARADA BİR KARIŞTIRILIRKİ ALTI TUTMASIN.
*BİRAZ BEKLEMEYE ALINIP SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder