4 Ekim 2009 Pazar

UN KURABİYESİ

 


ABLAMIN FAVORİ KURABİYESİDİR UN KURABİYESİ BENSE YAPINCA TADINA DAHİ BAKMAM.MİSAFİLİKTE VERİLİRSE BIRAKMAMAK İÇİN YERİM SADECE SEVMEM ZATEN BEN KURABİYENİN HİÇ BİR TÜRÜNÜ SEVMEM BANA VERİN SALATAYI BİTİREYİM :D

BU TARİF SEVGİLİ PORTAKAL AĞACINA AİT HERKES BİLİR AMA BİLMEYEN VARSA TIKLASIN.ÇÜNKÜ YAPIP TUTTURAMADIĞIM HİÇ BİR YEMEĞİ OLMADI.TARİFİ AYNEN AKTARIYORUM;
MALZEMELER:
*1 paket margarin, oda sıcaklığında (ben tereyağı kullandım)
*1 kahve fincanı sıvıyağ
*3 kaşık pudra şekeri
*4 kaşık buğday nişastası
*Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
*1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
YAPILIŞI:
*Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
*Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın (ben yuvarladım)
*Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder