Malzemeler;
*4 adet iri patates
*2 havuç
*5 diş sarımsak
*1 demet maydonoz
*3 adet domates
*1 su bardağı zeytinyağı
*4 adet kuru soğan
*1 çorba kaşığı şeker
*Yarım demet dereotu
*1 çorba kaşığı salça
*tuz
Yapılışı;
*Havuçları rendeleyin ve soğanları yarın ay şeklinde ince ince doğrayın.
*Maydonoz ve dere otunu ince ince kıyın.
*Yarım su bardağı zeytinyağında havucu,soğanı,salçayı,tuzu,dövülmüş sarımsağı,şekeri,domatesi
10-15dk kavurun.
*Patatesleri soyup içleri oyduktan sonra düz durması için patateslerin altını hafifçe düzleştirin.
*Patatesleri çok derin olmayan bir tencereye koyun ve oyuklarına harcından doldurun.
*Artan harcıda tencereye ilave edin.
*Geride kalan yarım bardak yağ ve 1,5 su bardağı suyuda ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
*Artan harçalarıda yanına koyarak servis yapın.
Buda Patateslerin içinden arta kalan patateslerle yapıldı bukadarcık ama ziyan olmadı ya önemli olan o tadımlık oldu :)
Yapılışı:Sarımsak,tuz,pul biber,karabiber ve yağı patatesle pişirip ezdim ve minik bir kalıbım var ona koyup ters çevirdikten sonra üstünü pul biberle süsledim.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder