25 Şubat 2010 Perşembe

Soslu Gül böreği


 MALZEMELER;

*5 yufka
İçi için;
*4 adet Patetes
*1 büyük baş soğan
*tuz,pul biber
*2yemek kaşığı yağ
Harcı için;
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
Üst sosu için;
*yağ ve pul biber
YAPILIŞI;
*Patatesler haşlanır ve kabukları soyulup ezilir.
*Bir tencerede yağla soğan kavrulup,patates,tuz ve pul biber eklenip kavrulur.
*Harç malzemelerinin hepsi bir kaba koyulup çırpılır.
*Yufkalar istenilen kalınlığa göre üçgen kesilir.
*Harç sürülüp kavrulmuş patates koyulup gül şekli verilir.
*Artan harçta üzerine sürülüp
*200 derece fırında pişirilir
*Sıcak sıcak üstüne yağda pul biber yapılarak böreğin üstüne koyulur.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder