1 Haziran 2010 Salı

ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI


 Evlendikten sonra öğrendim bu çorbayı.Aslında kayınvalidemler erişte yemeği diyor çünkü onlar erişteyi bol koyuyor.Bense mercimeyiçok eriştesi az daha çok seviyorum böyle daha çok çorbaya benziyor çünkü :)Yapılışına gelince;

MALZEMELER;
*2baş küçük soğan
*1su bardağı yeşil mercimek
*1çay bardağı erişte
*1tavuk bulyon
*Tuz
*Bir yemek kaşığı (çok doldurmadan) salça
*1 yemek kaşığı sirke
*12 su bardağı su
*Yağ
YAPILIŞI;
*Bir tencerede yağ ve soğanı kavuruyoruz.
*Tuz,bulyon,salça,mercimek ve 3 su bardağı suyu koyup pişiriyoruz.
*Mercimekler tam pişmemiş olucak ve suyu çekmiş olacaktır.
*Birdaha 4 su bardağı su daha ekliyoruz.
*Mercimek iyice pişip parçalanmış olucak ve çorbanın suyuda azalmış olacaktır.
*5 su bardağı suyuda ilave edip iyice kaynayınca erişteleri ve sirkeyi ekliyoruz.
*Eriştelerde yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
*Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder